tekAnAn DengAn PersiApan…..

ha….kali ni gumok nak ngomel pasal tekanan sangat dengan persiapan..bukan nya apa… tetiba je idung ni buat sensitip boleh jadi selesma…aish.. memang potong mood tros…kucing selesema??? selsema kucing???? bahaya ke tak??? ha….kucing bersin la tujuh puloh kali pon…stil tak mampos sebab suma kucing dimalaysia kuat kuat belake… hehehehe….  fuhh…debaran kian terasa…bukian sehati berdansa….tetapi……. hm…tada papa sebenarnya ni…saja nak menggemokkan blog oren ne……doakan oren berjaya di mana saja oren melata….gafildgumok mengomel…salam…..

Published in: on December 2, 2009 at 6:37 am  Leave a Comment  

Pro Evolution Soccer…….PES>>>menyengat beb…

Ha….kali ni gafildgumok oren nak ngomel pasal satu game ni…game bola…yang oren rasa amat diminati ramai…hahahahaha…tapi kan..game ni penuh dengan suka dan duka bagi diri kuceng yang oren ne…hahahaha…hmmmm….game ni gak dapat anugerah bai…best sport game of the year…gilah ah cakap korang.
.cover terbaik beb…..
PES ni oren mula main tyme f4 lg…ha…tyme tu nama dia winning eleven…hehehe…omputeh amek..jadi la PES…fuhh…sapa tak kenal game ni beb…dah terpopular dikalangan lelaki lelaki penggiat bola tanah air..ha….tapi kan…sob…sob…yang oren sedih sangat ni…baru main game ni tadi…dah kena belasah…3-0…4-1…. hina bai…haha…tapi kuceng oren ni rang=king nombor tiga tau..ha…nak try mari……hehehe….

Kat universiti gumok memang popular….semua jejaka jejaka dah mula main…latest punya version… PES 2010…memang cantik beb…grafik dia fuh….memang menawan…tak rugi maen…kalau torress tu… memang nampak macam torres la….tada gemuk2…macam kuceng gumok…hahaha….
Papa pon…game ni memang terbaik….FIFA tu pon oke gak tapi ni lagi best la…try weh…try…. gafildgumok mengomel

Published in: on November 19, 2009 at 8:42 pm  Leave a Comment  

Cerah Dari Gelap…..

hahaha…kuceng sudah lama menyendiri….sekarang kembali menyinar di blog oren…jeng…jeng….baek…oren kali ni nak cerita kisah hidop oren selepas exam…fuhhh…sem ni paling mencabar skali….sebab ada ilot…subjek ngapal ayat quran..memang aku lembab… hahahaha… vice versa pada kesedihan aku ini, aku ada pertandingan debat….. lalalalala…memang gumbira rasa hati…lagi satu benda gumbira..team aku kali ni ada sorang lagenda..hahaha… sape2?? nanti tunggula udm punya junior…sob2.. aku masok junior…. tapi tapa…aku baru sen tiga…hahahaha…jangan mara weh azzairi…(sdar)… em..apa lagi eh…cukupla stakat ni… insyallah..kuceng oren akan lebih aktip bersama blog nya yang meneraju dunia…hahahahaha…terbang…terbang…

Published in: on November 19, 2009 at 3:03 pm  Leave a Comment  

Masalah!!! Dah Lama Gafildgumok Cari…..

too all kucengs2 sekalian……kuceng paling comel tengah runsing.. dulu kan..tym zaman kite kanak2.. adala satu muvie ne… Silat lagenda 1988…ha…..bagi kuceng gumok dan oren..meemang besh la…. masyuuuk….tapi kan… dah penat cari kat dunia maya ne… xjumpe2…….memang leh kurus kuceng gumok sekor ne…aish… kalu ada sesape yang tahu mana nak dapat… ngomel2 la kat blog kuceng ngan oren ne….gafildgumok mengomel…….

ha....benda ni la..aku tak jumpe..
ha….benda ni la..aku tak jumpe..
Published in: on June 8, 2009 at 4:19 pm  Comments (3)  

Chin Peng: Boleh Diampun kan ke?

Chin Peng (lahir 21 Oktober 1924) ialah nama samaran Ong Boon Hwa, ketua Parti Komunis Malaya.

Bukan berasal dari China sebagaimana sangkaan ramai, Chin Peng adalah seorang Cina Kantonis yang dilahirkan di sebuah kedai kecil dua tingkat menjual basikal , di No. 36, Jalan Kampung Koh, Sitiawan yang terletaknya 50 kilometer dari barat daya bandar Ipoh, Perak. Beliau merupakan anak kedua daripada enam beradik yang hidup dalam kemiskinan. Ayahnya datang dari negara China dan kecewa akibat kemelesetan ekonomi 1930.

Chin Peng
Chin Peng

Kuceng oren tak faham la…setelah banyak kekejaman yang dilakukan dan hamper menghancurkan tanah air kucungs kucengs semua oleh Parti Komunis Malaya(PKM), masih ada jugak sgelintir masyarakat yang nak ketua PKM ni balik ke Malaysia…haih..polotik…politik…..

Cubaannya untuk kembali ke Malaysia menerima sokongan Pengerusi Gerakan Pulau Pinang, Datuk Dr Teng Hock Nan dan parti DAP. Chin Peng tidak pernah menyatakan kesal memimpin Parti Komunis Malaya dalam perperangan mereka menentang kerajaan malaysia, malah bangga dengannya sebagaimana yang ditulis olehnya dalam bukunya, (“Setiap generasi membina impiannya. … Tetapi anda membayar ke atas impian anda itu. Kami telah membayar harga ke atas impian kami. … Saya tidak menyesal berjuang ke atas sesuatu yang saya percaya dan masih mempercayainya sebagai suatu perjuangan yang adil.”)

Chin Peng sedang membawa kesnya di mahkamah Pulau Pinang agar dia diterima pulang ke Malaysia. Penerimaan Chin Peng kembali ke Malaysia ditentang hebat oleh ramai sanak saudara mangsa kekejaman Parti Komunis Malaya termasuk polis dan tentera yang cedera dan terkorban. Ini disebabkan Chin Peng merupakan orang yang bertanggung jawab dengan kegagalan Rundingan Baling dengan berkeras menuntut agar Parti Komunis Malaya diterima sebagai sebuah parti politik, walaupun telah ditawarkan pengampunan sebelumnya.

Bagaimanapun terdapat pihak yang mempersoalkan kenapa Musa Ahmad dan Shamsiah Fakeh (bekas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Muda) dapat diterima kembali ke Malaysia, tetapi tidak bagi Chin Peng. Persoalan ini dicetuskan tanpa memikirkan bahawa Chin Peng tidak pernah menyatakan kekesalannya membunuh rakyat Malaysia malah berbangga dan menulis buku bagi membenarkan tindakkannya…..Petikan wikipedia

Ini yang lagi memusykilkan kuceng oren…selaku kuceng yang paling gumok, aku memang penuh dengan kemusykilan…datok,nenek,moyang, suma la..dulu dah banyak merana.. masih lagi tak reti reti nak ambil pengajaran…haish..pandangan suma kucengs kucengs dunia harus cakna isu ini… hari ni berita harian turut melaporkan kisah sorang Askar Tanah

Onjining menunjukkan kaki kananya yang kudung terpijak jerangkap samar komunisOnjining menunjukkan kaki kananya yang kudung terpijak jerangkap samar komunis

Melayu yang meluahkan ati dah perasaan beliau terhadap bencinya komunis..beliau juga menentang sehabis habis habis habisnya Chin peng dating ke Malaysia.. apakah ia wajar? Ngomel mengomel lah di blok kuceng oren yang antic ni.. hehe… gafild gumok mengomel…

Published in: on June 4, 2009 at 8:59 am  Comments (7)  

Gafildgumok hanagat meniTis

waduh2….panas la kat malaysia now… dah tebakar ni…hari hari tido je mesti keluar keringat… tak payah bersenam la camne… hehehe…kepada sesiapa yang ada teklnik teknik sejukkan badan, leh la ngomel kat kuceng oren ne… hehe… salam kepanasan.. gafildgumok mengomel….

Published in: on June 2, 2009 at 8:23 am  Comments (2)  

Selamat Datang Ke Dunia Oren Dan Gumok

Uhuk….alhamdulillah…selepas berhempas pulas bersama sahabat, dapat gak kuceng sekor ne uat blog sendiri… hohohoho.merry kismes.adeh… first of all, saya selaku kuceng paling gumok ingin ucapkan tahniah kat diri aku sebab telah berjaya membina blog kuceng yang pertama ni…hahaha….em…insyallah, dengan blog ni, aku nak kritiskan lagi pemikiran adib aiman(nama kuceng gumok)……..=] untuk blogger yg laen, janganlah dipiggirkan kuceng yang gemok, sebab ia sedap dipelok…uhuk2. salam kuceng sedunia………………….aaum!

Published in: on May 30, 2009 at 6:56 pm  Comments (3)